Ілюстрація REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розраховує, що Україна через три-чотири тижні отримає перший транш Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,75 млрд доларів.

Читайте такожМВФ призначив нового керівника місії в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це Гетманцев сказав журналістам перед позачерговим засіданням паралменту.

Відео дня

На запитання, коли Україна отримає перший транш від МВФ, він відповів: "Ми розраховуємо (через) три-чотири тижні на 1,75 млрд, і потім до кінця року ще така ж сума".

За словами Гетманцева, "загалом зараз йдеться про програму stand-by на півтора року - 5 мільярдів загальна сума".

Як повідомляв УНІАН, уряд очікує завершити переговори з МВФ до 15 травня. Речник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс заявив, що фокус переговорів МВФ і України змістився на нову програму фінансування, яка допоможе впоратися з наслідками пандемії в економіці і сфері охорони здоров'я і може стати резервною, оскільки українська влада ще не виконала умови для отримання коштів за трирічною програмою розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол., про яку було домовлено в грудні 2019 року.

12 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує до кінця травня підписати новий меморандум з Міжнародним валютним фондом. Він висловив сподівання, що співпраця України з МВФ за програмою stand-by, яка наразі обговорюється, дозволить отримати 5 млрд доларів, з яких 3,5 млрд доларів будуть направлені в держбюджет-2020.