Пенсії зростуть, але не у всіх / УНІАН

Мінсоцполітики має намір в нинішньому році підвищити виплати деяким категоріям пенсіонерів, заявила глава відомства Марина Лазебна.

Про це вона розповіла в ефірі каналу "Україна 24".

"З 1 липня на 100 гривень, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію в 2019-2020 роках. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року. Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 млн осіб, Я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 гривень", - розповіла глава Мінсоцполітики.

Відео дня

Читайте такожШмигаль розповів, що чекає на пенсіонерів, які не перейшли на карткове обслуговування

Вона також анонсувала розгляд урядом постанови про підвищення пенсій і мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи.

"У людей немає стажу. Вони ж не винні, що за станом здоров'я не могли працювати, а у них, наприклад, стажу Немає, щоб отримати понад 2000 гривень. Ми зараз їм піднімемо пенсію. Минулого року ми внесли в Раду законопроект, де пропонуємо на 40% підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Крім того, вчора я підписала в уряд законопроект про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються в два рази", - повідомила вона.

Вас також можуть зацікавити інші новини: