Що буде з Dogecoin у 2022 році / Фото Coingape

Попри беззастережну прихильність та любов Ілон Маска, найдорожча "жартівлива" криптовалюта Dogecoin продовжує втрачати свої позиції.

Якщо ще якихось пів року тому DOGE торгувалася на рівні вище $0,7, а один твіт одіозного бізнесмена міг завищити ціну токена на десятки відсотків, то зараз вона відкотилася до позначки в $0,17 (зниження на 77%) та мляво реагує навіть на важливі фундаментальні новини.

Наприклад, тижнем раніше Tesla дозволила розплачуватися за свій мерч в "догекоїнах". При цьому в компанії наголосили, що інші криптовалюти не приймають і не повернуть, якщо покупець все ж спробує їх відправити. На тлі анонсу ціна додалася на 16%, до $0,2, але скоректувалася вже до вечора того ж дня.

Відео дня

У контексті цього експерти ринку вкотре нагадали, що Dogecoin варто розглядати виключно як спекулятивний токен. Зокрема на його зростання впливають користувачі Reddit і конкретних спільнот, які скоординовано купують токен з бажанням досягти його вартості в 1$.

Читайте такожНад біткоїном навис "хрест смерті": що відбувається з головною криптовалютою світу

Доля всіх "мем-токенів" буде обумовлюватися трендами біткоїна і основних альткоїнів, наголошують аналітики ресурсу Bestchange. Якщо до кінця місяця тиск так званих "ведмедів" на ринок посилиться і з'явиться реальний ризик настання "криптозими" у 2022 році, тоді нічого позитивного від DOGE чекати не варто, вважають експерти.

У компанії 8848 Invest відзначають, що з технічної точки зору Dogecoin зараз дуже схожий з динамікою головної криптовалюти:

  • падіння в травні-липні 2021 року за структурою схоже на падіння біткоїна з максимумів у 2018 році;
  • поточний флет нагадує поведінку біткоїна в листопаді 2018 року перед тим, як він знизився до позначки близько $3 тис.

Експерти прогнозують, що для Dogecoin це лише початок і майбутня хвиля зниження у 2022 році відкотить криптовалюту до позначки $0,08, тобто ще на 53% від нинішніх рівнів.

Раніше УНІАН вже писав, що ринок криптовалют переживає найгірший початок року у своїй історії, втрачаючи за перші 2 тижні з початку року капіталізацію, рівну ВВП Фінляндії. Втім, не все так погано на ринку – деякі токени змогли значно подорожчати за останній тиждень. 

Вас також можуть зацікавити новини: