фото: shutterstock

Британський стартап  «TICKETS WORLDWIDE LLP» офіційно отримав бренд «TICKETS», як правонаступник американських компаній, що використовували цю назву з 2002 року у проекті tickets.us в США. На сьогоднішній день стартап володіє зареєстрованими торговими марками «TICKETS» в Індії та Єгипті, що й стало підставою обґрунтувати і довести ексклюзивні права називати свої додатки саме  «TICKETS» у всіх мовних версіях платформи App Store, яка у свою чергу, пропонує понад 2,2 мільйонів різноманітних додатків для користувачів iPhone і більше 1 мільйона для iPad. В жовтні минулого року, відповідно до процедури щодо використання товарних знаків і авторських прав компанії Apple, фірмовий бренд «TICKETS» був офіційно переданий британському стартапу, а всі колишні власники мобільних додатків з такою ж назвою одержали офіційні повідомлення від Apple Inc. з вимогою перейменувати або видалити з платформи однойменні мобільні додатки. Зараз додатки TICKETS WORLDWIDE LLP під назвою «TICKETS» доступні в 155 країнах світу і підтримують 40 мов. До того ж «TICKETS WORLDWIDE LLP» вже став партнером однієї з найбільших у світі туристичних онлайн компанії - Skyscanner Ltd, купленої в 2016 році за 1,75 мільярда доларів китайською компанією Trip.com. 

Сам сервіс TICKETS – це безкоштовний агрегатор авіаквитків, який дає змогу користувачам купити квитки дешевше ніж на основних світових ресурсах. Ідея створення такого проекту виникла ще у 1998 році, почалася з невеликого особистого бізнес-проекту для моніторингу і покупки дешевих квитків для подорожей. Тоді ще не було пошуку в Google, онлайн продажів авіаквитків і навіть Facebook, весь бізнес працював тільки для друзів і знайомих без використання інтернету. У 2002 році був створений проект TICKETS.US в США з метою переведення бізнесу в онлайн, однак це затягнулося на роки і лише у 2008 році були створені перші онлайн продажи авіаквитків. Керівник і співзасновник стартапу - Денис Шевчук, відомий як засновник IT компанії «Orangery Inc.», а ініціатором проекту, IT керівником і співзасновником британського стартапу є Богдан Шевчук.

Сьогодні, розроблена компанією унікальна платформа пошуку авіаквитків, автономно працює в кожній окремо взятій країні, що дозволяє істотно зменшити витрати на технічну підтримку і майбутній розвиток онлайн проекту. Звісно це лише початок, проте проект TICKETS вже має досить гарні перспективи, до того ж це ще один вагомий внесок у розвиток світової IT індустрії українцями.

Відео дня