Ілюстрація REUTERS

Чинний міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, а також Роман Жуковський й Ігор Коростельов, кандидатури яких розглядалися як претендентів на посади міністра економіки і міністра промислового розвитку і оборонного комплексу, відмовились від посад у новому уряді.

Читайте такожНовосад має намір піти у відставку, кандидатур на її місце немає – ЗМІ

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі за підсумками зустрічі з віце-прем'єром Денисом Шмигалем, якого сьогодні буде запропоновано як нового керівника Кабінету міністрів.

Відео дня

«Шмигаль на зустрічі з головами фракцій сказав, що Коростельов, Жуковський і Милованов відмовились від запропонованих їм посад у його уряді», - написав Гончаренко.

Як повідомив УНІАН, президент України Володимир Зеленський на засіданні фракції «Слуга народу» 3 березня запропонував відправити у відставку Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра і призначити на цю посаду віце-прем'єра Дениса Шмигаля.

Сьогодні, 4 березня, у Верховній Раді о 16.00 відбудеться позачергове засідання парламенту, на якому повинні відправити у відставку Кабмін Олексія Гончарука і затвердити новий склад уряду.