Ілюстрація REUTERS

Всі державні послуги будуть доступними громадянам України на порталі "Дія" до 2024 року.

Читайте такожУ Мінцифри анонсували запуск мобільного додатку для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Відео дня

Президент України Володимир Зеленський вважає, що переведення послуг в онлайн змінить взаємодія держави з людьми.

"Кожен українець і я особисто стикалися з, м'яко кажучи, непорозуміннями, отримуючи ту чи іншу державну послугу. Переведення послуг в онлайн - прогресивна ініціатива, мета якої - змінити взаємодія держави з людьми. Держава має стати сервісом. Зрештою, для цього ми й працюємо", - цитує прес-служба слова президента.

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив важливість порталу для фізосіб-підприємців.

"Раніше, щоб відкрити ФОП, необхідно було заповнити складну форму з 58 рядків - тепер їх лише 12. Так само стало значно простіше і швидше змінити види підприємницької діяльності або взагалі припинити її. Вірю, що таке спрощення в наданні державних послуг буде сприяти підприємництву, боротьбі з корупцією і найголовніше - зростання економіки держави", - цитує слова Федорова прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня Міністерство цифрової трансформації запустило у відкритий доступ портал державних послуг "Дія", на якому можна буде отримати 27 публічних послуг онлайн, зокрема – відкрити ФОП, внести зміни до нього або закрити; оформити довідку про несудимість; допомога при народженні дитини; щомісячне відшкодування вартості послуг по догляду за дитиною до трьох років; подати позов до суду; отримати послуги, пов'язані з документами водія; оформити ряд ліцензій, дозволів; отримати виписки з реєстрів або отримати інші державні послуги.

Крім відкриття ФОПа, внесення змін до нього та його закриття, всі інші послуги будуть надаватися виключно за посиланням на профільні сайти відповідних державних органів.