Ілюстрація REUTERS

Інвестори, зацікавлені в покупці TikTok у материнської компанії ByteDance, оцінили додаток в $50 млрд, а його виручка за підсумками 2020 року прогнозується на рівні $1 млрд.

Читайте такожСША можуть внести до "чорного списку" материнську компанію TikTok

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела, китайська компанія ByteDance розглядає низку варіантів, щоб відмовитися від контролю над TikTok на тлі тиску регуляторів США.

Відео дня

Раніше Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS) висловив побоювання з приводу безпеки персональних даних, що обробляються TikTok.

За словами джерел агентства, немає ніякої впевненості, що ByteDance погодиться на будь-яку угоду.

"Розглядаються варіанти продажу тільки американського бізнесу TikTok, створення незалежної ради директорів або виведення сервісу під управління нового холдингу.

Ніяких рішень ByteDance ще не прийняла, заявляють джерела. Компанія відмовилася від коментарів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня стало відомо, що група американських інвесторів розглядає можливість купівлі пакету акцій TikTok у китайської ByteDance на тлі можливої заборони сервісу на території США. Інвестори на чолі з венчурними фірмами General Atlantic і Sequoia Capital ведуть переговори з казначейством США та іншими регуляторами про можливість дистанціювати TikTok від китайських власників.