Фото metinvestholding.com

Вже 55 тисяч українців отримали продуктові набори від гуманітарного проекту "Рятуємо життя", створеного групою Метінвест і ДТЕК при координації Фонду Ріната Ахметова. Партнерами проекту стали 88 компаній з усього світу. Про це розповів керівник проекту Олександр Вишняков. Він також уточнив: Меморандум з Координаційним центром Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини, який Гумпроект підписав днями, дозволить збільшити обсяги щомісячної допомоги на 200 тонн. 

"За міжнародними оцінками, кожен п'ятий українець сьогодні стикається з голодом. Наші партнери знають, які продукти харчування у нас в пріоритеті, щоб надати допомогу найбільш незахищеним верствам населення - інвалідам, матерям-одиначкам, багатодітним сім'ям. Саме для них формуються найнеобхідніші продукти харчування. Ці набори формуються за стандартами ВООЗ, його вистачає на 10-14 днів збалансованого харчування. Такі набори отримали вже 55 тисяч осіб. А завдяки партнерству, підписаному з міністерством Німеччини, ми зможемо збільшити цю кількість до 100 тисяч осіб", - розповів Вишняков. 

За його словами, вже 88 компаній бере участь у проекті або перерахуванням коштів, або передачею продуктів. Така довіра партнерів викликана репутацією акціонера, Ріната Ахметова, і прозорістю компаній Метінвест, ДТЕК. Велике значення також має той факт, що Фонд Ріната Ахметова допомагає українцям, постраждалим від військового конфлікту з РФ, ще з 2014 року. 

Відео дня

"Зараз, звичайно, інші масштаби та інші запити. Але ми намагаємося допомогти якомога більшій кількості людей, і найбільша для нас складність - це логістика. Організована доставка продуктів залізницею, автомобільним транспортом. На жаль, залишається недоступною морська логістика, і все навантаження лягло на залізницю. Але ми справляємося: ми доставили вже 2,5 тисячі тонн продуктів. Для порівняння: це потяг зі 120 вагонів. Ми плануємо доставити ще 1000 тонн", - пояснив Вишняков. 

Він уточнив: Гумпроект знаходиться в щільному контакті з військовими адміністраціями міст. Саме вони визначають обсяг допомоги, який необхідний, скільки соціально незахищених людей там знаходиться, скільки людей залишається в містах, які знаходяться в епіцентрі бойових дій. 

Нагадаємо, Фонд "Do it together" Гуманітарного проекту "Рятуємо життя" підписав меморандум про співпрацю з Координаційним центром Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини. В рамках цього меморандуму планується, що Україна буде отримувати від Німеччини 200 тонн допомоги щомісяця, що дозволить збільшити кількість українців, які цю допомогу отримують, до 100 тисяч осіб.