Фото УНІАН

В Україні запрацював сайт Virobnik.ua, за допомогою якого українці зможуть підвищити свою обізнаність про продукти щоденного споживання.

Як зазначають автори проекту, за допомогою сайту Virobnik.ua можна переглянути відео-ролики, на яких протягом хвилини показуватимуть процес виробництва різноманітних продуктів. Вони дадуть відповіді на питання, з чого зроблено продукт та в яких умовах його зроблено.

«В Україні досить низький рівень знань про продукти, які українці споживають щодня. Через закритість підприємств, люди не довіряють продуктам, вірячи в міфи про ковбасу з туалетного паперу та інші, ще радянські стереотипи. Проект вирішує цю проблематику. З іншого боку, Virobnik.ua покликаний показати інвестиції відповідальних виробників у виробництва», - розповів автор ідеї проекту Віталій Єрмак.

Відео дня

Першими на сайті з’явились відео про створення ковбас та сосисок, шоколаду та підгузок. Наступними продуктами, виробництво яких покажуть на відео, стануть молоко, йогурти, дитяче харчування та інше.

Крім того, перейти на відео Virobnik.ua можна буде за допомогою QR-код, нанесеного безпосередньо на продукти харчування. Список товарів з кодом поступово розширюється.

Довідка: Virobnik.ua є учасником Американської торговельної палати США та має широку підтримку користувачів у соціальних мережах.