facebook.com/oleksandr.kubrakov

Голова Укравтодору Олександр Кубраков після поїздки до Харківської, Донецької та Луганської областей повідомив, що донедавна з цих трьох регіонів найгірші дороги були у Луганській області. За останні 10 років сумарно на Луганщині було оновлено лише 132,9 км. Водночас за 2020-2021 роки у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Укравтодор відремонтує у цій області у 4 рази більше. 

Він нагадав, що торік у пріоритеті "Великого будівництва" була 125-кілометрова дорога з КПП Станиця Луганська до Сєвєродонецька – основний шлях, яким користуються українці з тимчасово окупованих територій до вільної України. 

У 2021 році на Донеччині і на Луганщині Укравтодор продовжує оновлювати дороги за маршрутним принципом – Лисичанськ-Бахмут, Покровськ-Бахмут, Старобільськ-Новоайдар, дорогу Н-26 від Сватового до Старобільська та Біловодська. Також минулого року тут завершили ремонт 68 км на Н-26, а на 2021 рік є план оновити ще 100 км до кордону із Росією у Міловому.

Відео дня

У Донецькій області у 2020 році, крім доріг, був фокус на мостах, зруйнованих війною. А в цьому році Укравтодор розпочинає масштабний проєкт на М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ на маршруті від Запорізької області до Маріуполя. 

Крім того, у рамках Національної програми відновлення мостів буде оновлено 12 штучних транспортних споруд. Також в Авдіївці Укравтодор планує взяти на баланс частину дороги, яка має критичне значення для місцевих мешканців та військових.

"Поверталися у Харків через Слов'янськ та Краматорськ. Спостерігаючи за ремонтами на Сході, найгостріше розумієш мету "Великого будівництва" – зшити Україну", - додав Кубраков.

Нагадаємо, раніше координатор програми Володимира Зеленського "Велике будівництво", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, як відбувається створення об’їзної дороги навколо Дніпра. До Дня незалежності планують відкрити Південний обхід, а невдовзі розпочнуть працювати і над Північним обходом.