Фото УНИАН

Реалізація заходів Фонду енергоефективності, який має запрацювати до кінця наступного опалювального сезону, дозволить кожній родині зменшити вдвічі щомісячні рахунки за енергоносії.

Читайте такожВитрати на субсидії наступного року можуть сягнути 3,8% ВВП

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на віце-прем'єр-міністра – голову Мінрегіону Геннадія Зубка.

Відео дня

«Фонд задаватиме технічні рамки, визначатиме енергоефективність будівель, а також заходи щодо максимальної економії кожного домогосподарства. Зменшення рахунків можливе лише через скорочення обсягів споживання», – наголосив Зубко.

За його словами, завдяки передбаченій фондом частковій монетизації субсидій зекономлені кошти громадяни зможуть спрямовувати на підвищення енергоефективності.

«Чим глибше будуть енергоефективні заходи, тим відчутніше буде економія і тим більше – надана державою компенсація», – сказав віце-прем'єр.

Читайте такожОблікову ставку по "теплим" кредитами може бути зменшено – віце-прем'єр Зубко

Як повідомляв УНІАН, Мінрегіон планує після закінчення опалювального сезону 2016/2017 запустити в роботу Фонд енергоефективності, який буде фінансувати заходи з енергоефективності. Фінансуватиметься фонд за рахунок міжнародних донорів та держбюджету. Також планується залучати кошти від монетизації субсидій.

Однією з цілей створення фонду є зниження споживання природного газу населенням, оскільки, за словами Зубка, половина обсягу природного газу, що споживається в житловому секторі (17 млрд куб. м), використовується неефективно через відсутність заходів із модернізації старих індивідуальних і багатоквартирних будинків.

За словами міністра, створення спеціалізованого Фонду енергоефективності дозволить впродовж 3-5 років здійснити комплексне оновлення будівель, що дасть економію на енергоресурсах близько 3 млрд дол. на рік.