Ілюстрація REUTERS

Українська "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння" та кіпрська компанія Glenshee Holdings Ltd. мають намір брати участь в конкурсі з приватизації 99,6% акцій Одеського припортового заводу, який повинен відбутися 14 грудня з початковою ціною пакета акцій 5,16 мільйона гривень (близько 200 мільйонів доларів).

Про це йдеться у "Віснику Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку".

Читайте такожКабмін обіцяє максимально швидко підготувати ОПЗ до повторної приватизації

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 19 жовтня затвердив умови повторної приватизації Одеського припортового заводу зі стартовою ціною пакета акцій 5,16 мільярда гривень (близько 200 мільйонів доларів).

При цьому затверджена стартова ціна в 2,6 рази нижча за ціну, встановлену раніше Кабміном для приватизації заводу у липні, яка не відбулася через відсутність попиту з боку інвесторів.

Інвестори зможуть подавати заявки на участь в аукціоні до 6 грудня. Для участі в конкурсі інтересанти мають в якості конкурсної гарантії сплатити завдаток або надати банківську гарантію на суму 258 мільйонів гривень.

Згідно з умовами аукціону, в конкурсі мають брати участь щонайменше дві компанії, одна з яких має бути нерезидентом України.

Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

"Укрнафтобуріння" є великою нафтовидобувною компанією. Більше 10% її акцій володіють нідерландська компанія JKX Ukraine B. V. (10%) і кіпрська Deripon Commercial Ltd. (22,49%).

Згідно системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів Glenshee Holdings Ltd. володіє 92,9% "Української металургійної компанії".