Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple може почати оснащувати більшість своїх пристроїв високоякісними OLED-дисплеями, щоб не виплачувати компенсацію Samsung за нібито невиконання своїх контрактних зобов'язань.

Читайте такожApple почала безкоштовно замінювати акумулятори в старих ноутбуках MacBook Pro

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на ETnews.

Відео дня

"Купертиновці не викупили певну кількість OLED-панелей для iPhone через уповільнення продажів своїх смартфонів, в результаті чого південнокорейський гігант має намір запросити чималенький штраф. Apple пропонує купити у Samsung дисплеї для інших своїх продуктів. Якщо корейці погодяться, в найближчому майбутньому OLED-екрани можуть з'явитися в iPad і MacBook", - йдеться в повідомленні.

Джерела в галузі називають додаткові поставки панелей Samsung для планшетів і ноутбуків Apple одним з численних варіантів врегулювання спору, тому зарано говорити, що це дійсно станеться. Зараз компанія використовує OLED-панелі тільки для iPhone X, iPhone XS XS та Max, але продажу цих смартфонів знижуються, тому Apple доводиться шукати інші варіанти їх застосування.

"Навіть якщо Samsung погодиться з пропозицією Apple, ще не ясно, коли ми зможемо побачити OLED-дисплеї в інших "яблучних" пристроях, крім смартфонів. Як стверджує аналітик Мін-Чі Куо, наступні моделі ноутбуків MacBook Pro, які, за чутками, вийдуть у 2021 році, а також нові планшети iPad будуть використовувати технологію міні-світлодіодних екранів. Якщо це виявиться правдою, OLED у них з'явиться тільки за кілька років", - зазначає видання.

Ще одне припущення пов'язане з тим, що OLED-дисплей з'явиться у наступника недорогого iPhone XR, який буде випущений у 2020 році. Про це говорять численні чутки, в тому числі та від того ж Мін-Чі Куо. За словами компанії, iPhone XR є найбільш продаваним смартфоном, тому оснастивши свій доступний iPhone OLED-дисплеєм, Apple в повній мірі компенсує недостатній обсяг замовлень Samsung.