«Нова пошта» і Cainiao Network запустили чартерні вантажні рейси з Китаю / фото УНІАН

Найбільший український оператор поштового зв'язку «Нова пошта» і міжнародний логістичний оператор Cainiao Network, що належить китайській компанії Alibaba Group, запустили доставку посилок з Китаю в Україну чартерними вантажними рейсами.

Читайте також"Укрпошта" та "AliExpress" запустили вантажні авіарейси з посилками до України

Про це повідомила прес-служба «Нової пошти».

Відео дня

У компанії підкреслили, що рішення співпрацювати з Cainiao Network було викликано зростанням попиту українських споживачів на доставки посилок з Китаю.

«Під час карантину українці почали більше замовляти в закордонних інтернет-магазинах. В основному це доставки з Китаю і США. За підсумками березня кількість міжнародних посилок зросла на 30% у порівнянні з лютим», - сказано в повідомленні

Після митного оформлення «Нова пошта» доставлятиме посилки клієнтам по всій країні.

Такі рейси компанія планує виконувати на регулярній основі.

Як повідомляв УНІАН, «Нова пошта» ввела спеціальну посаду адміністратора, який буде обслуговувати клієнтів з оплаченими посилками на вулиці.

Також компанія під час карантину встановила понад двісті поштоматів у Києві, Львові, Чернівцях, Херсоні та Ужгороді.

Довідка УНІАН. Компанія «Нова пошта» заснована у 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів у будь-яку точку України. Компанія має понад 6 тис. відділень по всій Україні, а кількість відправлень за 2019 рік перевищила 212 млн.