Україна чекає відкритого неба з ЄС / фото flickr.com, sigmama

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян не втрачає надії підписати угоду про спільний авіаційний простір («єдине небо») між Україною та Європейським Союзом у поточному році, незважаючи на невизначеність у ситуації з виходом Великої Британії зі складу ЄС.

Читайте такожУкраїнці почали більше літати

«Ми все ще чекаємо «відкрите небо» з боку ЄС, зараз складна ситуація з Brexit. Можуть бути різні сценарії», - повідомив Омелян в інтерв'ю УНІАН.

Відео дня

Міністр підкреслив, що для нього підписання угоди про «єдине небо» було і залишається ключовим завданням на посту глави транспортного відомства.

«Я завжди оптиміст. Для мене це було ключовим завданням, коли я став міністром, - підписати цей договір», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Мінінфраструктури планувало підписати угоду на наступний день після Brexit - виходу Великої Британії зі складу ЄС, який був запланований на кінець березня 2019 року. Однак, 15 січня британські парламентарії не підтримали угоду про вихід країни з ЄС.

Україна протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіаційний простір, яке дало б змогу країнським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу і України. Разом з тим підписання угоди неможливе без вирішення спору між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в цьому напрямі.

Питання визначення цієї території обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще в 2013 році.

Детальніше читайте в інтерв'ю міністра УНІАН.