Суд призупинив дію ліцензії українського лоукостера SkyUp / фото facebook.com/skyup.airlines

Ухвала Баришівського районного суду про призупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines не вплине на роботу компанії.

Читайте такожSkyUp працює у звичайному режимі, а позивачка ніколи не купувала у лоукостера квитки – заява авіакомпанії

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на засіданні уряду.

Відео дня

«Ми дізналися про дуже дивне рішення суду Баришівського району. Це питання було не в його компетенції. Але це вже персональна відповідальність судді. Ми розробили механізм, який дасть авіакомпанії нормально працювати. Те, що відбувається нині, - це спроба втрутитися в механізм вільної конкуренції... Ми цього не допустимо і збережемо дешеві авіаквитки», - сказав Омелян.

Нагадаємо, у свою чергу очільник уряду Володимир Гройсман зазначив, що призупинення ліцензії суддею Баришівського районного суду є абсурдною.

«Деякі індивідууми судової системи ухвалюють рішення, які не налазять на голову», - сказав він.

Також, Гройсман дав доручення Мін'юсту підготувати персонального листа в усі органи судової влади, щоб розглянути кожен подібний випадок.

«Я боротимусь проти свавілля. Я завжди стояв і стоятиму на стороні закону. Але я буду використовувати всі публічні й юридичні можливості для боротьби із сумнівними рішеннями», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня 2019 року Баришівський суд Київської області виніс ухвалу про призупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

У документі наголошується, що дане рішення було ухвалено у зв'язку з позовом Пасенко Оксани, з посиланням на системне невиконання зобов'язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки.

У свою чергу, в авіакомпанії SkyUp вже повідомили, що дану ухвалу було оскаржене SkyUp у Київському апеляційному суді 5 червня 2019 року.