Суд дозволив провести обшуки в КМДА / фото kyivcity.gov.ua

Голосіївський районний суд Києва надав Національній поліції право доступу до речей і документів Департаменту економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації з можливістю вилучення їх копій.

Читайте такожВартість ремонту станції метро "Святошин" зросла на 50%

Про це йдеться в ухвалі суду від 1 серпня.

Відео дня

Зазначається, що клопотання обґрунтоване тим, що на розгляді слідчого управління Головного управління Національної поліції знаходяться матеріали кримінального провадження за фактом вчинення кримінального злочину.

Зокрема, йдеться про будівництво в Києві ділянки Великої кільцевої дороги від просп. Рокоссовського до вул. Богатирської.

«Під час досудового розслідування встановлено, що при виконанні робіт із реконструкції двох кілометрів кільцевої дороги та розв'язки на вул. Богатирській у Києві на суму 325 млн грн протягом 2016 року посадові особи підрядних підприємств привласнили бюджетні кошти, в результаті чого вартість зросла до 1,125 млрд грн», - йдеться в документі.

У матеріалах слідства зазначається, що в 2016 році КМДА оголосила тендер із очікуваною вартістю договору на проведення будівельних робіт 375,6 млн грн. Переможцем торгів було оголошено "Еко-буд-трейд" і ціна під час торгів знизилась до 325,9 млн грн.

Згодом КМДА видала нове розпорядження про коригування проекту, в результаті чого вартість будівництва зросла до 1,125 млрд грн.

Під час досудового розслідування цього кримінального провадження на місці проведення будівельних робіт було проведено огляд місця події, в результаті чого виявлено, що на цей час ніякі будівельні або підготовчі роботи не проводяться.

«Ділянка передбачуваного будівництва навіть не обгороджена відповідними технічними будівельними засобами», - йдеться в ухвалі суду.

Як повідомляв УНІАН, столична влада планувала завершити будівництво ділянки Великої Окружної дороги від просп. Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської до кінця 2018 року.

Як нагадує ЕП, в 2017 році "Еко-Буд-Трейд" за результатами тендерів уклало дві угоди з "Дирекцією будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" на будівництво Подільського мостового переходу на 4,33 млрд та 1,76 млрд гривень, загальною вартістю 6 млрд гривень. 

"Еко-буд-трейд" була заснована в 2014 році. Керує підприємством Сергій Драч, кінцевими бенефіціарами виступають Максим Половко і Євген Расторгуєв.

Половко через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до заступника голови КМДА Віталія Кличка В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та екс-директора "Київміськбуду".

Директор "Еко-Буд-Трейду" Драч, колишній перший заступник Голови Держархбудінспекції, а до того – голова наглядової ради "Київміськбуду".