Ілюстрація REUTERS

В окремий районах Парижа, а також в передмісті Вільнев-ле-Руа почали встановлювати «шумові радари», що визначають рівень шуму, який видають автомобілі.

Читайте такожУ Парижі вводять заборону на старі дизельні авто

Система, розроблена компанією Bruitparif, складається з чотирьох мікрофонів, що визначають джерело звуку і камери відеоспостереження, яка співвідносить його з конкретною машиною, пише itc.ua.

Відео дня

На поточний момент влада міста встановила тільки 40 пристроїв, в основному біля барів у розважальних місцях Парижа, ще 17 – біля великих будинків. Вони фіксуватимуть занадто галасливі автомобілі і в кінцевому рахунку штрафуватимуть порушників, але поки що працюють у тестовому режимі. В першу чергу важливо перевірити життєздатність цієї технології, тому протягом двох років штрафувати за надмірний шум нікого не будуть.

Цієї осені місцева влада має намір розглянути законопроект, який дозволить чиновникам експериментувати зі штрафами за надмірний шум, який видають автомобілі. Це може спонукати жителів якомога швидше переходити на електромобілі.

Як повідомляв УНІАН, в ЄС з 1 липня нові електромобілі зобов'язані видавати штучний шум, який попереджає пішоходів про своє наближення.