Новий Audi Q3 отримав 400-сильну RS-версію / фото Audi

Компанія Audi представила «заряджені» RS-модифікації кросовера Q3 нового покоління і Q3 Sportback. Останній став першим в історії крос-купе, розробленим підрозділом Audi Sport.

Читайте такожФранкфуртський автосалон: чим здивували світові гіганти - найцікавіші новинки (фото)

Від стандартних Q3 і Q3 Sportback новинки можна відрізнити завдяки агресивнішому передньому бамперу, збільшеним повітрозабірникам, а також зміненій радіаторній решітці чорного кольору з візерунком у вигляді бджолиних сот. Крім того, з'явилися розширені колісні арки і новий спойлер, пише Autonews.

Відео дня

Нові Audi RS Q3 і RS Q3 Sportback оснастили істотно модернізованим 2,5-літровим п'ятициліндровим наддувним мотором, який став на 26 кг легший за попередній агрегат. Зокрема, інженери застосували алюмінієвий картер, полегшений колінчастий вал, а також інші нові деталі.

Агрегат, який працює в парі з семиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями і повним приводом, розвиває 400 к. с. і 480 Н·м крутного моменту, що на 60 більше за силу віддачі мотора Audi RS Q3 попереднього покоління. Двигун дозволяє кроссоверам набирати першу «сотню» за 4,5 с, а його максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину (опціонально електронний «нашийник» можна пересунути на позначку в 280 км/год).

Новинка отримала модернізовану підвіску зі спортивними налаштуваннми і зменшеним на 10 мм дорожнім просвітом, удосконалене рульове управління, а також шестипоршневі гальмівні механізми спереду з 375-міліметровими сталевими дисками. За додаткову плату доступні карбонові диски з алюмінієвими супортами.

В Європі нові Audi RS Q3 і RS Q3 Sportback стануть доступні для замовлення в жовтні, а перші автомобілі доберуться до покупців в кінці 2019 р. або на початку 2020 року. У Німеччині ціни на новинку стартують з позначки 63 500 євро.