Літак Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-PSR, який зазнав катастрофи в Ірані / REUTERS

До 8 січня влада жодної країни не застерігала авіаперевізників про небезпеку польотів над територією Ірану.

Про це заявили в Державному підприємстві обслуговування повітряного руху України ("Украерорух").

У відомстві зазначили, що 8 січня близько 00:00 за UTC Федеральна авіаційна адміністрація США (FAA) заборонила цивільним літакам польоти у повітряному просторі в зоні польотної інформації Багдада, Тегерана, Перської та Оманської затоки. "Ця заборона стосується всіх американських перевізників та експлуатантів повітряних суден, що мають реєстрацію США", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Ірані заявили, що ідентифікували голос пілота літака МАУ, він не мав зв'язку з дистпетчером

"Авіаційні влади інших країн до сьогодні не застерігали національних перевізників від польотів у цьому регіоні. Це підтверджує табло відправлення рейсів з аеропорту Тегеран до країн Європи, Близького Сходу, що свідчить про виконання рейсів у нічний час таких авіакомпаній, як Lufthansa, Turkish Airlines, Austrian Airlines, Qatar, AtlasGlobal", - наголосив Украерорух.

Зазначається, що після катастрофи, яка відбулася сьогодні зранку з літаком української авіакомпанії поблизу аеропорту Тегеран, авіаційні влади країн світу вже переглядають рекомендації щодо польотів національних перевізників до Ірану, Іраку, країн Перської та Оманської затоки.

Наразі авіакомпанії багатьох країн світу скасовують польоти над Іраном та Іраком.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи український літак "Міжнародних авіаліній України", пасажири й екіпаж загинули. На борту перебували 167 пасажирів і дев‘ять членів екіпажу. Із 167 пасажирів - двоє пасажирів були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини, Афганістану і Великої Британії.

Державіаслужба з 9 січня заборонила українським авіакомпаніям польоти в повітряному просторі Ірану до з'ясування причин катастрофи літака МАУ.