Skoda дасть новому кросоверу ірландське жіноче ім'я / фото Skoda

Компанія Skoda визначилася з ім'ям свого першого повністю електричного кросовера. Новий кросовер отримав назву Enyaq.

Читайте такожSkoda презентовава новий маленький кросовер (фото)

Назва походить від імені ірландського Enya, яке означає «джерело життя». В імені моделі марка вирішила з'єднати букву «E», яка говорить про електрифікацію автомобіля, і «Q», яка говорить про спорідненість з іншими кросоверами у портфоліо компанії: Karoq, Kodiaq і Kamiq, пише motor.ru.

Відео дня

В основу майбутньої моделі ляже модульна платформа, яку група Volkswagen розробила спеціально для своїх електрокарів. Зовні автомобіль нагадуватиме концептуальне крос-купе Vision iV, яке дебютувало на автосалоні в Женеві 2019 року.

На фальшрадіаторній решітці прототипу розташувалася незвичайна світна смуга, яка з'єднує фари — в компанії планують зробити це відмінною рисою всіх своїх електрокарів. Задня оптика віддалено нагадує ліхтарі «Карока», але стрімкішої геометричної форми.

Як силову установку прототип використовував електромотори для кожної осі сумарною потужністю 306 кінських сил. З місця до 100 кілометрів на годину такий кросовер розганяється за 5,9 секунди. Максимальна швидкість становить 180 кілометрів на годину.

Коли саме чеський автовиробник представить серійну версію Enyaq, поки не повідомляється. Проте раніше представники компанії говорили, що вже до 2025 року на ринку має з'явитися до 10 нових моделей на електротязі або з гібридною силовою установкою. Поки що в лінійці марки тільки одні електрокар, який став на конвеєр в кінці листопада 2019 року — компактний міський хетчбек Citigo-e iV.