Автомобіль оснастили електричним двигуном, що розвиває 83 к. с. / фото Skoda

Компанія Skoda почала серійне виробництво свого першого електрокара Citigo iV. Складання новинки налагоджено на заводі Volkswagen в столиці Словаччини Братиславі, повідомляє прес-служба чеського бренду. Машина випускається виключно в п'ятидверному виконанні і в комплектації Ambition або Style.

Читайте такожSkoda представила нову Octavia, яка вперше стала гібридом (фото, відео)

Довжина новинки становить 3597 мм, а висота — 1645 міліметрів. Склавши спинки задніх сидінь, об'єм багажного відділення можна збільшити з 250 до 923 літрів, пише Autonews. Автомобіль оснастили електричним двигуном, що розвиває 83 к. с. і 210 Н·м крутного моменту. Мотор дозволяє компакт-кару прискорюватися з місця до «сотні» за 12,5 с і їздити з максимальною швидкістю 130 км на годину.

Відео дня

Двигун живиться від 60-амперному блоку літій-іонних батарей на 36,8 кВт·ч, який розташований під підлогою автомобіля. Заявлений максимальний пробіг без підзарядки становить 260 кілометрів.

Автомобіль отримав практично суцільну решітку радіатора, пофарбовану в колір кузова, а на кришці багажника нового електромобіля є напис Skoda і емблема iV. У базове оснащення новинки входять протитуманні фари і світлодіодні денні ходові вогні, а функція освітлення поворотів Corner пропонується в якості опції.

Всього у планах Skoda до кінця 2022 р. представити понад 30 нових моделей. З них 10 матимуть гібридну або повністю електричну силову установку.