З Києва в польський Перемишль можуть запустити ще один поїзд / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» може запустити ще один потяг сполученням Київ-Львів-Перемишль за новим маршрутом через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу.

Читайте такожБалчун анонсував запуск поїзда зі Львова до польського Кракова

“Укрзалізниця” опрацьовує можливість запуску другої пари поїздів сполученням Київ-Львів-Перемишль "нижнім шляхом” за маршрутом через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. Сумарне населення міст Вінниці, Хмельницького та Тернополя з агломераціями перевищує 1 млн осіб. Це означає, що для 1 млн українських громадян Європа стане доступнішою», - сказав Омелян.

Відео дня

За його словами, всі регіони України отримають зручну стиковку в напрямку Польщі, крім того, вдасться залучити пасажиропотік з Молдови.

За його словами, на станціях Вінниця та Хмельницький будуть забезпечені зручні пересадки з потягів з Лисичанська, Маріуполя і з Миколаєва, Херсона, Одеси, Кишинева.

Також, за словами Омеляна, з 11 червня 2017 року заплановано запуск нового сполучення між Україною та Республікою Польща за маршрутом Хелм-Ковель з можливістю продовження маршруту по українській території до Луцька та Львова.

«На даний час планується експлуатація однієї пари поїздів з наступним збільшенням до 2-3 пар залежно від пасажиропотоку. На першому етапі проходження прикордонного та митного контролю заплановано на ст. Ягодин (Україна) і ст. Дорохуськ (Республіка Польща) з подальшим проведенням контрольних процедур під час руху поїзда. Також з 1 серпня 2017 року планується новий маршрут Львів-Краків», - сказав він.

Він також зазначив, що до кінця року пасажиропотік Україна-ЄС залізничним транспортом становитиме не менше 100 тис. пасажирів на місяць.

«Перемишль і Хелм утворили хаби для подальшого з'єднання з іншими містами Польщі та Європи», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня минулого року акціонерна компанія "Укрзалізниця" запустила швидкісний поїзд категорії "Інтерсіті+" №705/706 за маршрутом Київ-Львів-Перемишль (Польща).

Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах I класу становить орієнтовно 574 грн, II класу - 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах I класу - 235 грн, II класу - 172 грн.

На даному маршруті задіяно електропоїзд виробництва південнокорейської Hyundai Rotem, який курсує щодня і долає відстань від столиці України до Перемишля за 7 годин 40 хв, а у зворотному напрямку - за 7 годин 7 хвилин.

На шляху проходження поїзд робить зупинки на станціях Святошин, Коростень, Львів і Підзамче.