Спецкомиссия расследует случаи коррупции на столичном вокзале / УЗ

Спеціальна комісія Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») має намір до 10 жовтня завершити службове розслідування випадків корупції на залізничному вокзалі станції «Київ-Пасажирський».

Про це УНІАН повідомили в прес-службі відомства.

Нагадаємо, створенню комісії передувало колективне звернення касирів столичного вокзалу до генерального директора «Укрзалізниці» Бориса Остап‘юка з проханням надати їм всесторонню підтримку і викорінити корупцію на вокзалі.

Відео дня

Зокрема, у своєму зверненні працівники поскаржилися на системні випадки незаконного вимагання хабарів з боку керівництва вокзалу за працевлаштування, відгули і збереження робочого місця.

«Касири повідомляють, що на вокзалі існує напрацьована схема: кому, скільки і за що потрібно платити, у зв'язку з чим просять керівництво галузі втрутитися в цю ситуацію і зупинити корупцію», - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що сьогодні, 30 вересня, вищезгаданій комісії вдалося провести зустріч з трудовим колективом Південно-Західної залізниці (ПЗЗ), тоді як за інформацією джерела на Південно-Західній магістралі, ця зустріч мала відбутися ще 26 вересня, але була зірвана за ініціативою керівництва залізниці.

Під час зустрічі представники комісії, керівництво столичного вокзалу і ПЗЗ, а також трудовий колектив обговорили випадки корупції на підприємстві і способи її викорінення.

Читайте такожПеревірку діяльності «Укрзалізниці» завершать до 18 жовтня«Укрзалізниця» інформує, що про випадки корупційних проявів необхідно повідомляти Управлінню профілактики правопорушень і запобігання корупції на залізничному транспорті за телефонами: (044) 309-69-75, (044) 309-69-76, (044) 309- 69-77.

«Усі вказані касирами звинувачення, зокрема, про існування так званих такс за те, щоб утриматися на своєму робочому місці й уникнути звільнення, ретельно перевіряє спеціальна комісія «Укрзалізниці», яка ставить завдання запобігти проявам будь-яких корупційних схем і викорінити це ганебне явище, яке не тільки суперечить чинному законодавству, а й принижує гідність працівників залізничного транспорту всієї країни», - підсумували в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 17 вересня "Укрзалізниця" створила комісію з питань профілактики правопорушень і запобігання корупції на залізничному транспорті, яка займається організацією роботи зі зміцнення законності і правопорядку на залізничному транспорті, а також стежить за дотриманням вимог антикорупційного законодавства.

Крім того, останнім часом керівництво «Укрзалізниці» відзначало активізацію чорного піару проти відомства. «Укрзалізниця» пов'язувала це з тим, що їй вдалося заощадити більш як 1 млрд грн, зробивши держзакупівлі прозорими і прибравши безліч фірм-посередників. Також менеджмент «Укрзалізниці» наголошував, що нажив собі чимало ворогів через свою боротьбу з корупцією на підприємствах залізничного транспорту.