Ілюстрація REUTERS

Керівництво столичного аеропорту імені Сікорського ("Жуляни") вирішило скоротити половину своїх співробітників для порятунку підприємства від банкрутства.

Про це повідомляється на сторінці аеропорту в Facebook.

"Міжнародний аеропорт "Київ" розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників, на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень та зниженню пасажиропотоку. Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства а також влади Києва. Нагадаємо, що керівництво Міжнародного аеропорту "Київ" постійно звертається по допомогу до влади, але належної і своєчасної реакції так і не немає", - заявили на підприємстві.

Відео дня

Читайте такожВідновлення міжнародних авіарейсів в Україні: повільно та невпевнено

Загалом в аеропорту працюють близько двох тисяч осіб, у суміжних підприємствах, які співпрацюють з ним, - ще 8 тисяч співробітників.

"Аеропорт "Київ" - це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн пасажирів і 30 тисяч рейсів в рік. Це другий, за кількістю відрахувань до бюджету Києва, платник податків серед комунальних підприємств міста. Це улюблена робота для тисяч людей, візитівка і гордість столиці. Банкрутство аеропорту "Київ" буде мати катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки і ринку праці в цілому", - йдеться у повідомленні.

За словами гендиректора компанії "Мастер-Авіа" Олега Левченка, повернення на докарантинний рівень перельотів відбудеться за кілька років. 

Читайте такожSaveKyivAirport: аеропорт "Київ" записав відеозвернення до керівництва країни

"Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі. Аеропорт "Київ" об'єднує тисячі фахівців, які розвивають авіацію, на їх професійну підготовку витрачається не лише багато часу, але і значні кошти", - зазначив він.

Наразі кожен підрозділ аеропорту вирішує, кого зі співробітників звільнити і як оптимізувати роботу підприємства.

Як повідомляв УНІАН, раніше в аеропорту "Київ" заявили, що він може не пережити коронавірусну кризу.