Цей рік виявився гіршим за попередній за кількістю невикористовуваних літаків \ фото REUTERS

За даними дослідницької компанії Cirium, з початку цього року в світі припинили свою діяльність (повністю або тимчасово) 43 комерційних авіаперевізники.

Читайте такожАвіакомпанія МАУ вирішила скоротити свій парк на 20%Як повідомляє CNBC, за весь 2019 рік таких компаній було 46, А За весь 2018 рік - 56. Експерти пояснюють відносно позитивні показники цього року тим, що в умовах пандемії COVID-19 авіакомпанії отримували фінансову допомогу від урядів, передає kommersant.

Однак, за словами глави консалтингової служби Cirium Роба Морріса, навіть незважаючи на фінансову допомогу, прогнози на кінець 2020 року невтішні. "Припинення діяльності авіакомпаній частіше відбувається в останні місяці року", - пояснив він, зазначивши, що перший і четвертий квартали найскладніші, оскільки найбільший обсяг виручки компанії отримують у другому і третьому кварталах.

Відео дня

Тим часом цей рік виявився гіршим за попередній за кількістю невикористовуваних літаків, оскільки пандемія вдарила по більшій кількості авіакомпаній, що володіють повітряними парками понад 10 літаків. Так, цього року простоювали близько 485 літаків, у 2019 році цей показник становив 431, у 2018 році - 406.

Новини авіакомпаній