Маск розповів, як пропонував Apple купити Tesla у 2017 році / REUTERS

Засновник Tesla Inc. Ілон Маск розповів, що у найскладніші для компанії часи хотів передати компанію в руки Apple Inc, проте CEO Apple Тім Кук пропозицію відхилив.

Читайте такожАкції Tesla піднялися до рекордного максимуму

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на Twitter Ілона Маска.

Відео дня

Зазначається, що у такий спосіб засновник компанії Tesla відреагував на новини про можливий випуск компанією Apple автівок.

"Маск написав, що у "найтемніші часи програми Model 3 я намагався контактувати із Тімом Куком щодо можливого поглинання Tesla компанією Apple за 10% від нинішньої вартості компанії. Проте він відмовився від зустрічі", - йдеться у повідомленні.

Він також підкреслив, що новини про авто від Apple його здивували, адже Tesla вже використовує літій-залізні фосфатні батареї, застосування яких можливе і в авто Apple.

Що цьому передувало

  • Техкомпанія Apple планує розпочати виробництво авто з власною технологією батарей до 2024 року.
  • Вартість акції Tesla перевищила позначку в 600 доларів, автовиробник потрапив у список компаній, капіталізація яких перевищує 600 млрд доларів.
  • Американський виробник електромобілів і сонячних панелей Tesla Inc. завершив перший квартал 2018 року з рекордним збитком, заявивши про істотний прогрес у виробництві Model 3.
  • Чистий збиток Tesla в липні-вересні 2017 року становив 619 мільйонів доларів у порівнянні з прибутком у 22 мільйони доларів, отриманого за аналогічний період минулого року.
  • Tesla тоді заявляла про зрив плану випуску Model 3. Повідомлялося, що з конвеєрів зійшло лише 260 машин замість запланованих 1600. 
  • У тому ж 2017 році корпорація Tesla несподівано звільнила декілька сотень інженерів, менеджерів і працівників заводів.