З українських заправок зникає газ, зазначив експерт / ілюстрація REUTERS

З українських АЗС зникає газ, а в місцях, де він ще є, ціни на нього зростають.

Причина - блокада на польському кордоні, написав директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн у Facebook. "Була в мене ілюзія, що пік кризи на ринку скрапленого газу ми вже пройшли. Але, як свідчить свіжий моніторинг ситуації, говорити про це ще зарано", - зазначив експерт.

За його словами, найбільш масово - у половині областей - зник газ у мережі "Привату", а там, де газ ще лишився, ціни зросли до 39,6 грн/л. Перебої з постачанням також спостерігаються на АЗС UPG, Socar, MOTTO, БРСМ та на Avantage.

Відео дня

"Причина - блокування польського кордону, через який саме автотранспортом надходило 30% імпорту або близько 25% ринку скрапленого газу", - зазначив Куюн.

Ситуація на українських АЗС - сьогодні це варто знати

Раніше Сергій Куюн повідомляв, що блокування кордону польськими перевізниками призвело до дефіциту та підвищення цін на імпортний автогаз в Україні на 30%. За його словами, 30% скрапленого газу в Україну надходить саме через польську ділянку кордону, тому швидко замістити цей обсяг дуже важко, що і призвело до нестачі на внутрішньому ринку.

При цьому з бензином та дизельним пальним ситуація краща - на ринку немає навіть мінімальних ознак їх дефіциту, а ціни останніми днями знижуються, і в найближчий тиждень здешевлення пального продовжиться.

Вас також можуть зацікавити новини: