Водіям не потрібно буде ходити до сервісного центру або Центру надання адмінпослуг і подавати заяву / фото ua.depositphotos.com

Мобільний додаток "Дія" запускає послугу по заміні водійського посвідчення.

Про це під час Diia Summit Spring 2021 в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Цифровізація" повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Читайте такожУ Мінцифри заявили, що додатком "Дія" користуються вже 10 мільйонів українців

Відео дня

"Вам не треба буде ходити до сервісного центру або Центру надання адмінпослуг і подавати заяву. Вам тільки потрібно буде мати свій мобільний телефон, ID-карту, і ви зможете замовити це прямо вдома, не встаючи з-за свого столу", - сказав він.

За словами Гончарова, найближчим часом з'явиться можливість отримати виготовлені водійські посвідчення прямо додому.

"Дія 2.0": що необхідно знати

У жовтні 2020 року Міністерство цифрової трансформації представило оновлений мобільний додаток для оцифрованих документів "Дія 2.0".

Оновлена версія програми містить наступні документи: свідоцтво про народження дитини, довідку внутрішньо переміщеної особи, цифровий податковий номер на додаток до цифрового внутрішнього та закордонного паспортів, студентських квитків, водійських прав, техпаспорту та автострахування, які були ще в старій версії.

Уряд визначив диджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу "Дія" як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.