Перехід столичного транспорту на єдиний електронний квиток вирішили перенести / фото itc.ua

Київський мер Віталій Кличко підписав розпорядження про відстрочку повного переходу на єдиний електронний квиток у громадському транспорті столиці до кінця року.

Читайте такожУ Києві передумали змінювати правила проїзду для пільговиків

На офіційному сайті київської влади опубліковано відповідне розпорядження.

"Пасажири, що мають право пільгового проїзду в громадському транспорті, зможуть користуватися проїзними посвідченнями старого зразка до кінця року. Учні київських шкіл зможуть користуватися паперовими учнівськими посвідченнями до моменту видачі нових. Студенти столичних закладів вищої освіти матимуть можливість оформити транспортну карту Kyiv Smart Card з пільговими поїздками. А пільгові категорії пасажирів, які мають право безкоштовного проїзду, однак не зареєстровані в Києві, зможуть скористатися своїм правом у звичному режимі", - підкреслили в КМДА.

Зазначимо, таким чином е-квиток буде введено 1 січня 2021 року.

Як повідомляв УНІАН, раніше планувалося, що з 1 липня Київ остаточно переходить на електронний квиток. Розрахуватися за проїзд у громадському транспорті можна буде виключно безготівковим способом.

Також у столиці з липня планували частково змінити правила пільгового проїзду в міському громадському транспорті. Зокрема, за словами мера Віталія Кличка, їздити безкоштовно у громадському транспорті Києва зможуть лише кияни, інші - можуть отримати компенсацію за місцем реєстрації.