На деяких станціях метро можуть запроваджувати обмеження на вхід / Ілюстрація REUTERS

У Києві у період дії посилених карантинних обмежень на деяких станціях метро можуть запроваджувати обмеження на вхід пасажирів.

Про це повідомляється на сторінці КП «Київський метрополітен» у Facebook.

«З 8 до 25 січня метрополітен працюватиме у звичайному режимі. Деякі станції можуть обмежуватися на вхід для уникнення скупчень людей та дотримання карантиних заходів», - йдеться у повідомленні.

Посилення карантину в Україні: що відомо

9 грудня Кабінет міністрів ухвалив рішення про введення посилених карантинних обмежень в Україні з 8 по 24 січня включно.

У цей період забороняється робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень із собою).

Читайте такожУ метро Києва почали показувати час до прибуття потяга (фото)

Також забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім тих, що продають харчові продукти, ліки, засоби гігієни, побутову хімію, засоби зв’язку, друковані ЗМІ, ветпрепарати, корми, на торговельних площах, не менше як 60% яких призначено для торгівлі такими товарами.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень.

Крім того, дозволяється торгівля пальним.

Також в зазначений період можна надавати фінансові послуги, дозволена діяльність операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, робота АЗС, СТО, перукарень та салонів краси за попереднім записом.

Забороняється робота кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів.

Заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Продовжить працювати громадський транспорт.