Будівництво метро на Виноградар йде за графіком / фото КП "Київський метрополітен"

У Києві вже прокладено близько 100 метрів тунелю нової гілки метрополітену на житловий масив Виноградар у Подільському районі.

Читайте такожМетро на Виноградар: будівельники показали гігантську машину для тунелів

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

"Будівництво метро на Виноградар йде за графіком. На початку вересня від майбутньої станції "Мостицька" ми запустили в роботу тунелепрохідницький механізований комплекс. На сьогодні вже прокладено 114 метрів тунелю. Також демонтували тимчасові конструкції, які були необхідні для старту комплексу. І тепер він набирає проектну потужність - щоб прокладати 200 метрів тунелю на місяць", - сказав Кличко.

Будівництво інших ділянок метро

Він повідомив, що роботи не припиняються і на інших ділянках будівництва. Триває процес бетонування двоярусного тунелю, який пройде від станції метро "Мостицька" до станції "Проспект Правди". Там роботи ведуться відкритим способом.

"Відкрити дві нових станції ми плануємо наприкінці наступного року. За оцінками фахівців, ними будуть користуватися понад 90 тисяч пасажирів на добу", - підкреслив Кличко.

Що цьому передувало

  • Будівництво тунелю нової гілки метро на Виноградар почали 2 вересня - метробудівці запустили в роботу прохідницький комплекс, який прокладатиме тунель від майбутньої станції "Мостицька" до станції "Сирець".
  • Довжина тунелю в напрямку станції "Сирець" становитиме 1300 метрів.
  • Дві нових станції метро на Виноградар - "Мостицька" і "Проспект Правди" - планується відкрити в грудні 2021 року.