З урахуванням граничної торгової націнки вартість літра бензину наблизиться до 30 гривень / фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство економіки України підвищило середню вартість бензинів на 0,3% - до 24,92 грн за літр з 24,84 грн за літр.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Читайте такожМінекономіки знизило середню ціну бензину в Україні

Відео дня

Разом з тим, вартість дизельного палива збільшилася на 0,1% - до 20,91 грн за літр.

З урахуванням граничної торгової націнки, протягом червня вартість бензину не повинна перевищувати 29,92 грн за літр, дизельного палива - 27,91 грн за літр.

Держрегулювання цін на бензин

  • 14 травня Кабінет міністрів прийняв постанову, якою до закінчення карантину ввів державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Згідно з документом, встановлено рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива не вище 7 грн за літр і бензину – не вище 5 грн за літр.
  • Здійснювати розрахунки зобов'язали "Нафтогаз України", який надаватиме їх Міністерству економіки не пізніше 3 числа кожного місяця. Середні ціни бензину і дизельного палива будуть публікуватися до 5 числа кожного місяця.
  • Згідно з цими розрахунками, середня ціна дизельного палива на травень з урахуванням граничної націнки мала становити 27,89 грн за літр, бензинів - 30,22 грн за літр.
  • 24 травня 2021 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України знизило середню вартість бензинів на 1,5%, до 24,84 грн за літр з 25,22 грн за літр.