Водіям фур нарахували ще 2,8 мільйона гривень плати за перевантаження / REUTERS

За минулий тиждень 12-18 жовтня інспектори Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") нарахували майже 2,8 мільйона гривень плати за перевантаження.

Читайте такожУ Києві далекобійника оштрафували за перевантаження на рекордні 6,5 тисяч євро

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на голову відомства Владислава Криклія.

Відео дня

"За підсумками 12-18 жовтня цього року інспекторами "Укртрансбезпеки" у співпраці з Нацполіцією було перевірено близько 17,5 тисячі транспортних засобів, складено 279 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 2,8 мільйона гривень плати за перевантаження", - цитує прес-служба Криклія.

Повідомляється, що найбільшим порушником габаритно-вагових норм стало авто MAN на автодорозі M-19 з перевантаженням 13%. Загальна вага транспортного засобу становила 49,95 тонни при нормі 44 тонни. Нараховано плату за перевантаження – 9341,22 євро.

Зазначається, що найбільше плати за перевантаження нараховано в Херсонській області, Одеській та Волинській областях.

Що цьому передувало

  • За січень-вересень 2020 року інспектори Державної служби з безпеки на транспорті нарахували майже 100 мільйонів гривень плати за перевантаження.
  • До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 Комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("зважування в русі") для забезпечення захисту доріг від руйнування.
  • На базі вагових комплексів також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.