Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону "Про внесення змін до Кодексу України про правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним" (№ 2515).

Читайте такожПатрульна поліція попередила українських водіїв про "автомобілі-двійники"

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 244 народних депутати України.

Відео дня

Законопроектом вносяться зміни до чинної редакції КпАП шляхом введення нового складу проступку.

Зокрема, ст. 161-1 "Порушення порядку торгівлі пальним" передбачає адміністративну відповідальність за оптову або роздрібну торгівлю пальним без наявності дозвільних документів та порушення правил торгівлі паливом.

Протоколи про такі правопорушення складатимуть працівники Національної поліції, фіскальної служби та центрального органу влади, який контролює дотримання законодавства про захист прав споживачів. Їм пропонується надати право до прийняття судового рішення вилучати паливо, транспортні засоби, місткості та обладнання, що використовувалося під час незаконної реалізації пального, а також гроші, отримані в результаті вчинення правопорушення.

Також законопроектом пропонується запровадити механізм для запобігання зловживань у судах, зокрема заборонити передачу справи на розгляд трудового колективу і його закриття у зв'язку з малозначністю вчиненого правопорушення.

Особі, на яку складено протокол про адміністративне правопорушення, надається право на апеляційне оскарження.