Державі були завдані великі збитки через реконструкцію Поштової площі / фото УНІАН

Колишньому директору комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" повідомлено про підозру через завдання 73,6 млн грн збитків на реконструкції Поштової площі.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Київської міської прокуратури у Facebook. Досудовим розслідуванням було встановлено, що розпорядженнями Київської міської державної адміністрації було ухвалено рішення про проведення реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі.

Замовником проектування та виконавцем робіт було визначено КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", яке уклало з приватною фірмою договір генпідряду на виконання цих робіт.

Відео дня

"Проте, як встановило слідство, фактично в рамках реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі проводилося будівництво торговельного центру та п’яти ресторанів", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що це будівництво здійснювалося в порушення вимог Закону  "Про регулювання містобудівної діяльності", земельного законодавства та інших нормативних документів з питань землеустрою та землекористування, а також без відведення земельних ділянок.

"У свою чергу підозрюваний, будучи директором КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", не забезпечив контроль за дотриманням вимог земельного законодавства та договору підряду, що створило передумови для безпідставного заволодіння генпідрядником вищевказаними земельними ділянками", - пояснили у прокуратурі.

Згідно з висновком експерта, територіальній громаді міста Києва було завдано матеріальних збитків на суму понад 73,6 млн гривень.

Так, Подільською окружною прокуратурою міста Києва колишньому директору КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" було повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Інші махінаціх посадовців у Києві

Посадовців Шевченківської районної державної адміністрації Києва та підрядників судитимуть за завдання 1 млн грн збитків під час облаштування укриттів у школах та дитячих садках.

За даними слідства, управління освіти Шевченківської РДА уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів у 54 дитячих навчальних закладах Шевченківського району на суму понад 3,7 млн грн. Договір із постачальником був укладений попри те, що пропозиція постачальника щодо вартості меблів значно перевищувала ринкову.

Вас також можуть зацікавити новини: