Аеропорт повинні були відкрити ще 9 років тому / Фото Travelclever

У суботу, 31 жовтня, із запізненням у дев'ять років відкриється новий Берлінський міжнародний аеропорт ім. Віллі Брандта (BER).

Про це повідомляє Financial Times.

Читайте такожАеропорт "Хітроу" втратив звання найбільшого в Європі

Відео дня

На проект витратили майже $6 млрд - в три рази більше, ніж планували.

Начальник управління терміналу Кеті Крюгер назвала "трагедією" те, що аеропорт, завершення будівництва якого чекали так довго, відкриється в період "божевільного спаду в галузі" через пандемію коронавірусу. "Це боляче", - сказала Крюгер.

Фото Travelclever

FT зазначає, що відкриття аеропорту імені Віллі Брандта (BER) мало стати для Берліна моментом тріумфу, але пандемія завадила. 

Керуючий директор аеропорту Енгельберт Лютке Дальдруп в ході прес-конференції підкреслив, що відкриття BER пройде в період, коли "вся авіаційна галузь переживає найважчу кризу з часів Другої світової війни". "У Європі немає жодного аеропорту, який хоча б наближається до нормального рівня", - додав він.

Фото Travelclever

Коли почалося будівництво

Будівництво аеропорту почалося у 2006 році й мало закінчитися у 2011-му, але через різні проблеми відкриття неодноразово переносилося.

Аеропорт з новою назвою

25 жовтня 2020 року аеропорт Берліна "Шенефельд" (Flughafen Berlin-Schönefeld), що спеціалізується на обслуговуванні лоукостерів, змінив назву на "Термінал 5 аеропорту Берлін Бранденбург" (Flughafen Berlin Brandenburg Terminal 5).

Це сталося в рамках підготовки до відкриття найбільшого нового аеропорту німецької столиці, з яким "Шенефельд" має спільний аеродром.

Одночасно з цим змінився IATA-код, який відображається в системах бронювання. Замість SXF тепер в них вказується BER.

Зараз Берлін обслуговують два аеропорти, які до початку пандемії були перевантажені. Це" Тегель "і колишній"Шенефельд". Новий аеропорт замінить "Тегель", площа якого в чотири рази менше. Біля BER розташована нова залізнична станція, звідки пасажири зможуть дістатися в центр Берліна і назад.