Цього року реконструкція дороги буде завершено / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує цього року завершити реконструкцію дороги від Тернополя до Кропивницького, яка є частиною транспортного коридору між Балтійським і Чорним морем під назвою Go Highway.

Читайте такожЦього року у дороги хочуть вкласти 100 мільярдів гривень - Шмигаль

Про це повідомив голова агентства Олександр Кубраков в інтерв'ю УНІАН.

Відео дня

"Дорога Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань (частина транспортного коридору Go Highway – УНІАН), думаю, навіть до Кропивницького до кінця будівельного сезону буде завершено. Тобто, в цьому році проект буде завершений", - сказав він.

Також Кубрак зазначив, що також у цьому році планується завершити дорогу М-03 з Києва в Харків.

"Крім того, почали відновлення доріг М-09 Мукачеве-Івано-Франківськ і М-13 Львів-Ужгород. У Миколаївській області - траси Н-11 Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв і Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв. У Дніпропетровській області - Н-11 від Дніпра в Кривий Ріг. У Запорізькій області - частина дороги М-18 Харків-Сімферополь, у Луганській області - дорога до Станиці Луганської. Амбітний наш проект - це Н-31 Дніпро-Решетилівка", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, транснаціональним транспортним коридором планується з'єднати українські чорноморські порти в Херсоні, Миколаєві та Одесі з польськими портами на Балтійському морі в Гданську, Гдині. В межах України транспортний коридор пройде за маршрутом Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв - Херсон. Проект Gо Highway дозволить значно підвищити вантажообіг в портах Одеси, Миколаєва і Херсона, що позитивно вплине на інвестиційну привабливість України та її економіку, а також дозволить нашій державі зміцнитися на позиції надійного транзитера.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті УНІАН