«Велике будівництво» розширить об'їзну Львова та побудує розв'язки  / фото facebook.com/LV.UKRAVTODOR

Під час реконструкції об'їзної дороги Львова, яка проводитиметься за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", знадобиться її розширення, у зв'язку з чим Служба автомобільних доріг у Львівській області вже розпочала роботу з об'єднаними територіальними громадами, що прилягають до об'їзної, з викупу земельних ділянок.

Про це Львівський автодор повідомив у Facebook.

Розширення існуючої об'їзної дороги Львова необхідно провести на ділянках Західного обходу Львова та частини автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп. Майбутній обсяг робіт обговорювався на спільній зустрічі керівництва області з представниками Львівської, Солонківської, Сокільницької та Зимноводівської ОТГ.

Відео дня

"Є взаєморозуміння серед керівників області та об’єднаних територіальних громад щодо необхідності розширення кільцевої дороги міста Львова. Адже закоркованість цієї дороги – це проблема не лише місцевих, а й гостей Львівщини", - розповіли у Службі автомобільних доріг у Львівській області.

Необхідність розширення об'їзної обумовлена як міркуваннями комфорту, так і екології. Постійні затори на нинішній дорозі є причиною підвищеної загазованості прилеглих територій.

Наразі вже підготовлено проєктну документацію для реконструкції об'їзної від Рясне-Руська до Холодновідки та проводиться експертиза проєкту. Готуються також проєкти для інших ділянок та розпочато процедуру підготовки до викупу та вилучення земель.

Наразі активні роботи у цьому напрямку проводяться із Зимноводівською ОТГ. Аналогічні процедури мають пройти і у селищах Рудне та Рясне-Руське Львівської ОТГ.

Відповідно до проекту, реконструйована об'їзна дорога буде І-Б категорії з транспортними розв'язками на різних рівнях.

«Велике будівництво» Зеленського розширить об'їзну Львова  / фото facebook.com/LV.UKRAVTODOR

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у найближчі два роки в межах "Великого будівництва" протяжність відремонтованих та збудованих основних доріг в Україні планується довести до 24 000 км. З початку реалізації "Великого будівництва" було оновлено вже 14 000 км.