На митниці не оглядатимуть 100% транспортних засобів / фото УНІАН

З 7 листопада 2023 року змінюються умови митного контролю та оформлення як імпортних, так і експортних вантажів.

Як повідомляє Держмитслужба, 7 листопада 2023 року втратили чинність норми, що передбачають можливість митного оформлення товарів без їх пред'явлення на митниці.

Згідно з новими правилами на митниці не будуть оглядати 100% транспортних засобів, залишається ризикоорієнтований підхід. Кількість профілів ризиків не збільшиться, а кількість оглядів не зросте.

Відео дня

Митниці вже отримали необхідну кількість пломб, змінили графіки роботи терміналів, щоб мати можливість своєчасно оформлювати товари, та вжили ряд інших заходів.

Для вирішення можливих проблемних питань у перехідний період будуть оприлюднені контакти посадових осіб митних органів.

Митний контроль

У травні 2022 року президент України Володимир Зеленський розповів про переваги спільного з Польщею митного контролю. Глава держави виступав за те, щоб прибрати з сучасних відносин з усіма сусідами України, крім окупантів, всі суперечки та "тиск минулого".

У квітні 2023 року в Німеччині призвали активніше боротися з обходом санкцій проти Росії та посилити митний контроль. Більш жорсткий митний контроль дозволить ефективніше наглядати за дотриманням санкцій проти Росії, вважає віце-канцлер ФРН Роберт Хабек.

Вас також можуть зацікавити новини: