Опитування показало можливі результати другого туру виборів президента / фото УНІАН

У разі виходу у другий тур президентських виборів лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко отримує 22% голосів, а чинний президент України Петро Порошенко - 16%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

«Моделювання різних варіантів голосування у другому турі дало такі результати. У парі Юлія Тимошенко – Петро Порошенко 22% населення готові проголювати за Юлію Тимошенко, 16% – за Петра Порошенка. Проте 36% не віддали б перевагу жодному з них, 14% у разі такого складу другого туру не пішли б на вибори і ще 11% не визначилися», - йдеться в результатах дослідження.

Відео дня

Читайте такожБолее 50% украинцев ни при каких обстоятельствах не проголосуют за Порошенко на выборах президента - опрос

Крім того, в парі Тимошенко – шоумен Володимир Зеленський голосування є паритетним: 21% – за Зеленського, 20% – за Тимошенко, 35% не підтримали б обох, 13% не пішли б на вибори, 11% респондентів не визначилися.

За даними опитування, у парі Тимошенко – лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко «рахунок» теж фактично рівний: 21% виборців готові проголосувати за Гриценка і 20% – за Тимошенко. За жодного з них не готові проголосувати 33%, ще 14% у разі такого варіанту не підуть на вибори, а 12% респондентів не визначилися.

При цьому Тимошенко у другому турі перемагає позафракційного народного депутата, представника «Опозиційної платформи – За життя» Юрія Бойка з рахунком 24% на 14%, Гриценко у другому турі перемагає Порошенка з рахунком 22% на 15%, Зеленський у другому турі перемагає Порошенка з рахунком 22% на 17%, Порошенко в другому турі перемагає Бойка з рахунком 19,5% на 14%.

*** Загальнонаціональне дослідження було проведено фондом «Демократичні ініціативи» спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.