Журналісти склали портрет виборця кандидатів у президенти / фото УНІАН

На основі соціологічних даних журналісти склали портрет виборця для основних кандидатів у президенти.

Так, електорат Володимира Зеленського, який, за останніми даними, очолює рейтинг кандидатів, складається переважно з чоловіків 24-35 років, мешканець міста з середньою спеціальною освітою, йдеться в статті журналу "Новое время". Переважно це житель міста з населенням понад 500 тисяч людей в центрі або на півдні України. Виборці Зеленського говорять, в основному, українською мовою. Якщо ходять в церкву, то в православну - швидше за все ПЦУ.

Читайте такожНовий рейтинг: до ВР проходять шість партій, "Слуга народу" лідирує

Відео дня

Електорат чинного президента Петра Порошенка складається переважно з жінок у віці 45-59 років, мешканок села (в основному, західної України), але з вищою освітою. Це парафіяни ПЦУ, що розмовляють українською мовою.

Серед прихильників лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко також найбільше сільських мешканок у віці 45-59, але з середньою чи середньою спеціальною освітою. Прихильники Тимошенко також переважно парафіяни ПЦУ, що розмовляють українською.

Згідно з даними, за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка готові проголосувати жінки у віці 60+ із сіл і невеликих міст західної та центральної України. Вони говорять українською мовою і мають диплом про вищу освіту, вважають себе парафіянами ПЦУ.

Електорат кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка теж складається в основному з жінок старших 60 років, але це переважно мешканки великих міст (населення понад 500 тисяч) на сході країни. Вони, в більшості своїй, говорять російською мовою і є парафіянами церков Московського патріархату.

Типовий виборець лідера Радикальної партії Олега Ляшка - мешканка села старша 60 років, говорить українською мовою і ходить до ПЦУ. Освіта переважно середня або середня спеціальна.

Повну версію статті читайте у свіжому випуску журналу "Новое Время" від 28 лютого.