Національна поліція у разі виникнення правопорушень під стінами Центральної виборчої комісії буде реагувати швидко та жорстко, щоб не допустити спроб вплинути на виборчий процес.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, коментуючи питання стосовно того, що під ЦВК з'явилися молодики спортивної статури.

«В разі виявлення будь-яких правопорушень або ж будь-яких незаконних дій ми дуже швидко остудимо ті «гарячі голови», які будуть здійснювати спроби якимось чином вплинути на виборчі процеси», - сказав він.

«Там достатньо сил і засобів для того, щоб впоратись із будь-якою позаштатною ситуацією», - зазначив Шкіряк.

Читайте такожВибори президента України: онлайн трансляція (оновлюється)

Також він наголосив, що поліція не може затримувати людей тільки за те, що вони перебувають біля будівлі ЦВК.

«На щастя, ми живемо у демократичному суспільстві, ми не Росія, ми не можемо хапати на вулицях людей тільки тому, що нам щось здається. До тих пір, поки люди не скоюють протизаконних дій, їхнє право перебувати там, де вони вважають за потрібне», - зауважив радник міністра.

Він додав, що поліція тримає ситуацію під контролем і готова до будь-яких викликів, але Шкіряк сподівається, «що до цього не дійде».

Як повідомляв УНІАН, на площі Лесі Українки, біля будівлі Центрвиборчкому зібрались близько сотні молодиків спортивної статури. Молоді люди представилися як члени всеукраїнської громадської організації "Потон".

За їхніми словами, вони перебуватимуть під будівлею ЦВК увесь день і спостерігатимуть за перебігом виборчого процесу.