Зеленський пояснив, чому Україна зробила помилку, обравши президентом Порошенка у 2014 році / фото УНІАН

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський пояснив, чому Україна зробила помилку, обравши президентом Петра Порошенка у 2014 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав під час публічних дебатів на стадіоні НСК "Олімпійський".

"Ви знаєте, я стою зараз на цій сцені - чи міг я колись уявити, що я, простий хлопець з Кривого Рогу, буду боротися за крісло президента проти людини, яку ми впевнено і беззаперечно обрали президентом України у 2014 році? І що найцікавіше, я сам був за пана Порошенка. Це правда, але я помилився", - заявив Зеленський.

Відео дня

"Ми помилилися. Скажу вам відверто: чи могли ми тоді уявити, що його "жити по-новому" стане наше виживати?" - наголосив він.

На цих словах присутні на стадіоні скандували "Ганьба!".

"Чи могли ми тоді уявити, що ваше "я закінчу війну за два тижні" стане наше Іловайськ і Дебальцеве? Чи могли ми тоді з вами уявити, що його збагачення людей стане збагаченням лише "його людей"? Чи могли ми з вами тоді уявити, що Революцією гідності скористаються негідники?" - наголосив Зеленський.

Читайте такожЗеленський: Порошенко має відповідати, чому війна досі не закінчилася

"Я поясню, чому ми помилилися. Велика помилка чому... Ми з вами голосували за одного Порошенка, а обрали іншого. Це правда, бо існує два Порошенки", - додав він.

"Перший - прекрасний оратор, спеціаліст, фінансист, економіст, на всьому знається. Він зазвичай з'являється тоді, коли є камери, а потім, коли камери вимикаються, з'являється інший, такий собі Петро другий", - сказав Зеленський.

"Перший Петро Порошенко на Михайліський площі кричить: "Путін, я тобі покажу!", а другий - тихенько з паном Медведчуком передає привітики у Москву", - наголосив він.

"Перший каже, що у платіжках за комуналку буде мінус, а другий тихенько робить Роттердам+... Перший каже, я відкриваю школу, а другий - постійно тихенько відкриває магазини Рошен", - заявив Зеленський.

"Перший відкриває аж 12 км дороги, а другий закриває справу Насірова. Перший Петро Порошенко каже: я бізнес передам у сліпий траст, а другий збільшує свої статки за рік у 82 рази. Скажіть мені будь-ласка, так може давайте бюджет України передамо у сліпий траст? Може воно нормально працює"", - наголосив він.

"Перший каже нам - долар буде по 10, а другий робить по 30. Тому, пан Порпошенко, я тут, я тут зі своєю командою", - додав Зеленський.