За даними ГПУ, Клюєв у період 2014-2019 рр. проживав у РФ / фото УНІАН

В Управлінні спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури заявляють, що надали Центральній виборчій комісії додаткові докази непроживання екс-депутата від Партії регіонів, глави адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва в Україні протягом останніх п’яти років.

Про це повідомляється на сторінці Управління спецрозслідувань ГПУ у Facebook.

Читайте такожЦВК могла не реєструвати Шарія і Клюєва на виборах до Ради - Верховний суд

Відео дня

Як зазначається, 21 червня у відповідь на запит члена ЦВК від 20 червня щодо надання відомостей про перебування Клюєва на території України або за її межами, у зв’язку із наданою до ЦВК інформацією про начебто постійне проживання Клюєва в Донецьку, Управлінням до ЦВК було направлено «обґрунтовану інформацію про кримінальні провадження за підозрою Клюєва у вчиненні низки економічних злочинів та злочинів, пов’язаних з незаконним перешкоджанням проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій під час Революції Гідності».

«При цьому, з врахуванням вимог ст. 222 КПК України ЦВК поінформовано про хід розшуку підозрюваного та про наявні та достатні докази постійного проживання Клюєва у період 2014-2019 років на території Російської Федерації, а також відсутності даних про таке проживання на території України», - сказано у повідомленні.

Водночас, наголошують в Управлінні, «всупереч об’єктивним даним слідства, 2 липня ЦВК прийнято рішення про реєстрацію Клюєва кандидатом у народні депутати України.

«У зв’язку з цим, 3 липня Управлінням спеціальних розслідувань до ЦВК скеровано додаткову розширену інформацію із зазначених питань та надано копії окремих процесуальних документів, якими підтверджується факт постійного проживання Клюєва у період 2014-2019 років на території Російської Федерації, а також відсутність відомостей про таке проживання на території України», - йдеться у повідомленні.

Також в Управлінні висловили готовність надати за необхідності роз'яснення чи будь-яку іншу інформацію досудового розслідування, яку потребуватиме ЦВК.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України розпочала перевірку щодо проживання впродовж останніх п’яти років на території держави Андрія Клюєва, а також відеоблогера Анатолія Шарія та екс-секретаря РНБО, колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.