Херсон. 5 жовтня. УНІАН. Інститут екології (Бюро Ваарденбург, Королівство Нідерланди) допоможе українським екологам захистити птахів коловодного комплексу та підвищити рівень екологічної освіти мисливців.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Херсонський області, про це заявив Ян ван дер ВІНДЕН, керівник проекту BBI MATRA “Оптимізація структури територій мисливських господарств і управління птахами коловодного комплексу, підвищення рівня екологічної освіти мисливців з метою охорони коловодних птахів” сьогодні під час презентації проекту в Херсоні.

Зокрема, 5-6 жовтня в Херсоні на базі Держуправління пройде міжнародний семінар за темою «Ресурс водоплавних птахів у водно-болотних угіддях Азово-Чорноморського регіону України, охорона птахів та їх раціональне використання, законодавчі та структурні підходи до функціонування мисливських господарств». Семінар покликаний об’єднати зусилля України і Голландії у збереженні та захисту птахів коловодного комплексу, а також підвищення рівня екологічної освіти мисливців.

Відео дня

Організаторами семінару стали представники Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького, НДІ «Біорізноманіття наземних та водних екосистем України», Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області, Азово-Чорноморської міжвідомчої орнітологічної станції, громадської екологічної організації «Лагуна», Чорноморської організації Wetlands International.

Учасники семінару представили проекти, розробки, наукові дослідження щодо охорони та збереження птахів коловодного комплексу та водно-болотних угідь.

Як зазначалося, водно-болотні угіддя України виконують роль своєрідного екологічного коридору між Дунаєм і Доном вздовж північно-західного кордону Чорного моря і є важливими місцями для зимівлі та годівлі мільйонів водоплавних птахів, які пролітають по Азово-Чорноморському міграційному коридору. Традиційно, дельта Дніпра відрізняється виключним біорізномаїттям і має велике значення для його збереження. До складу угіддя крім численних річкових рукавів входять болота, заплавні ліси, піщані кучугури тощо.

В межах Херсонської області водно-болотні угіддя становлять майже 40% від площі усіх угідь.