Брюссель. 6 вересня. УНІАН. Російський телеканал “ТВ Центр” визнав, що “вирізав” фразу з інтерв’ю французької співачки Мірей Матьє про пробачення для панк-групи Pussy Riot.
Про це пише сьогодні французька газета “Le Figaro”.
Видання повідомляє, що директор ранкових програм телеканалу Владіслав Чекоян в розмові з кореспондентом газети, визнав, що фраза щодо пробачення для Pussy Riot була вирізана “Молодою журналісткою” телеканалу.
Інтерв’ю М.Матьє для російського телеканалу було випущено в ефір 30 серпня, а 4 вересня французький телеканал “Canal+” продемонстрував його частину щодо Pussy Riot і розпочав обговорення щодо висловлювань французької співачки.
5 вересня в оточенні М.Матьє повідомили, що її висловлювання щодо Pussy Riot звучало наступним чином: “Я думаю, що ці дівчата були трохи несвідомими, оскільки церква – не місце для маніфестацій. Завжди можна маніфестувати по-іншому. Церква є місцем споглядання, і це – святотатство. Однак, як жінка, актор і християнка, я прошу пробачення для цих трьох дівчат”. В інтерв’ю М.Матьє, яке було продемонстровано телеканалом “ТВ Центр”, остання фраза була вирізана.
Як повідомляв УНІАН, три учасниці панк-групи Pussy Riot були засуджені російським судом до двох років позбавлення волі за акцію, проведену у Храмі Христа Спасителя.