Продовження Shenmue фанати чекали 18 років / usgamer.com

На PS4 і на ПК відбувся довгоочікуваний реліз гри від японського геймдизайнера Ю Судзукі – Shenmue 3. Продовження культової серії вийшло через 18 років після релізу другої частини.

Історія Shenmue 3

Ігрова франшиза Shenmue вважається однією з ключових для консолі Sega Dreamcast, оскільки вона привела до успіху і популярності цієї ігрової системи. Саме у грі вперше  з'явився новий елемент геймплея під назвою Quick Time Events — коли на екрані висвітлюються певні клавіші, а гравець повинен вчасно на них натиснути, щоб персонаж зробив певні дії. Перша частина гри вийшла в 1999 році, а друга – у 2001 році. Гра розповідала історію 18-річного підлітка на ім'я Ре Хадзукі, чий батько був убитий таємничою людиною на ім'я Лан Ді. Протягом перших двох ігор Ре Хадзукі намагався відшукати вбивцю свого батька. Через низькі продажі другій частині сюжет Shenmue залишився незавершеним. Фанати довгі роки просили розробників випустити третю частину, щоб закінчити історію. У 2015 році на краудфандинговій платформі Kickstarter було зібрано понад $6 млн на розробку третьої частини гри. Над Shenmue 3 працював творець перших двох частин – японський геймдизайнер Ю Судзукі.

Трейлер Shenmue 3

На агрегаторі Metacritic у третій частині Shenmue 8.4 бали від гравців на PS4 і 7.2 бали – від ПК-геймерів.

Перші відгуки на Shenmue 3

«Гра зберігає всі хороші якості перших двох частин. Для тих, хто не знайомий з серією, Shenmue 3 може виявитися непростою відправною точкою. Але кожен, хто мав задоволення грати в перші дві гри, отримає від Shenmue 3 справжню радість. Кожен, хто цікавиться історією ігор і походженням того, що ми зараз називаємо жанром «відкритого світу», зобов'язаний зіграти в цю гру», - пише гравець під ніком Wickio.

«Shenmue 3 виглядає так, наче була випущена у 2005 році, і мені це дуже подобається. Чи може цей первісний шарм зникнути через 20 годин гри? Подивимося», – пише автор порталу Destructoid.

«Shenmue 3 – це анахронізм, нездатний вирватися з обіймів минулого», – резюмує сайт Jeuxvideo.

«Нарешті! Продовження історії! І ми отримали реліз на ПК! Гаразд, я тільки на початку гри, і я граю дуже повільно. Але я насолоджуюся кожною секундою в міні-іграх», - ділиться враженнями SledgeNE.

«Я так вражений цією грою. Це дійсно шедевр, особливо враховуючи, що він з'явився з допомогою Kickstarter. Чи можете ви повірити, що була перерва між іграми в 18 років? Вражає графіка і занурення в ігровий світ. І сюжет чудовий, але обійдуся без спойлерів», – говорить nanictech.

На Playstation 4 гру можна придбати за 1799 грн, а на ПК в онлайн-магазині Epic Games Store – 735 грн.