На PS4 і Xbox One грі залишилося існувати пів року / playscope.com

Підтримка колекційної карткової гри «Гвінт» на консолях PS4 та Xbox One буде припинена. На цих платформах грі залишилося існувати пів року. Про це повідомила студія CD Projekt RED на офіційному сайті гри.

За словами розробників, вже 9 грудня на консольні версії «Гвінту» вийде останнє оновлення, яке «заморозить» гру в поточному стані, а всі наступні патчі та доповнення на PS4 та Xbox One виходити не будуть. Крім того, підбір суперників для матчів буде здійснюватися суворо в межах однієї платформи, і користувачі консолей не зможуть зіграти в онлайні з користувачами ПК-версії «Гвинта».

Читайте такожНечесна гра: український професійний геймер розповів про змову в кіберспорті, суд з розробниками комп'ютерній комп'ютерних ігор тести на детекторі брехні

Відео дня

Починаючи з 9 грудня 2019 року і по 9 червня 2020 року гравці зможуть перенести свій прогрес у грі в акаунт GOG - як на ПК, так і на мобільних платформах. Перенести гравцям дозволять практично всі внутрішньоігрові ресурси включаючи картки, діжки і нагороди. Однак розробники попередили, що власники PS4 вони не зможуть перенести в акаунт на ПК такий ресурс, як метеоритний пил.

Чому припиняють підтримку на консолях

Як повідомили в компанії CD Projekt RED, консольні версії «Гвинта» було вирішено закрити через брак ресурсів для розвитку всіх версій проекту. А оскільки найпопулярніші і прибуткові версії гри на ПК та iOS, було вирішено зосередитися тільки на них.

Студія CD Projekt RED зосередиться на версіях гри для ПК і смартфонів / скріншот

Як відреагували гравці

Фанати болісно відреагували на таку заяву компанії. Одні гравці скаржаться на те, що у них і так є аккаунт в GOG з ПК-версією «Гвинта», а значить перенести свій прогрес з консолей не вийде. Інші геймери звинувачують CD Projekt RED у зраді.

«Я не розумію, чому кожен грудень був трагедією для цієї гри. Це офіційно гірше, ніж 6 місяців чекати оновлення Homecoming. Дідько, хто-небудь з нас повинен продовжувати грати в цю гру?», - каже гравець під ніком croloris.

«Я відреагую на це, як тільки закінчу діставати ніж з моєї спини», - пише StrykerxS77x.

«Вау! Граю в гру роками і витрачаю на неї гроші... і тут така вдячність... Думаю, я теж не буду купувати Cyberpunk, знаючи, як CDPR ставиться до консольних гравців», - говорить Rizlazz420.

«Чи не хочете ви розглянути можливість об'єднання акаунтів? На додаток до мого аккаунту на PS4, де у мене хороший прогрес і де я витратив пристойні гроші, у мене є обліковий запис у GOG. А значить, щоб перенести прогрес з консолі мені доведеться створити в GOG ще один обліковий запис. Я розумію, що я в меншості, але мені подобалось грати на PS4. І якщо вже доведеться переносити прогрес, CDPR могли б це якось компенсувати ресурсами або іншими бонусами, щоб пом'якшити удар», - пише SmashThruPlanets.

Нагадаємо, на PS4 та Xbox One «Гвінт» вийшов у травні 2017 року. В кінці жовтня 2019 року карткова гра також з'явилася на iOS. В наступному році розробники планують випустити «Гвінт» на Android.