Джим Райан — президент Sony Interactive Entertainment / eurogamer.it

Президент компанії Sony Interactive Entertainment Джим Райан заявив, що найбільші відмінності Playstation 5 від консолей попереднього покоління ще не анонсовані. Також Райан прокоментував логотип нової консолі.

В інтерв'ю виданню Business Insider Japan президент Sony Interactive Entertainment пояснив чому логотипи PS4 та PS5 виявилися настільки схожими. «Нам дуже важливо створити відчуття спадкоємності продуктів бренду Playstation, щоб будь-яка людина, побачивши на наш логотип, одразу зрозуміла: Так, це Playstation», - зазначив Райан.

Логотип Playstation 4 / eurogamer.it

Також він підкреслив, що аудиторія PS4 перевищує 106 млн осіб і в першу чергу компанія думає, як зацікавити саме цих користувачів новим пристроєм. Джим Райан вважає, що наступне покоління Playstation має пропонувати не тільки поліпшення графіки, але і щось кардинально нове. Однією з таких особливостей стане швидкий диск SSD для моментальних завантажень в іграх, а також об'ємний 3D-звук і контролери Dualshock 5 з поліпшеною системою тактильної віддачі. «Граючи в Gran Turismo Sport на DualShock 5, отримуєш абсолютно нові емоції. Після цього неможливо повернутися на DualShock 4, оскільки нова вібрація і адаптивні тригери змінюють сприйняття гри», - сказав президент Sony Interactive Entertainment.

Відео дня

Крім того, Джим Райан зазначив, що головні особливості нової консолі від Sony та її відмінності від PS4 ще не розкриті громадськості.

Ймовірно, більше подробиць, включаючи зовнішній вигляд PS5 компанія Sony розкриє на головній виставці електроніки – E3 2020, яка пройде в цьому році з 9 по 11 червня.